dijous, 3 de juliol del 2014

A vegades les associacions conceptuals que que el nostre cervell dur a terme ens sorprenen a nosaltres mateixos; d'altres vegades, hi ha associacions tan evidents que quasi ni fa falta explicar-les. Aquest post apunta més aviat a la segona opció. Tanmateix, per no semblar desidiosos, esbossarem el sentit d'allò que ens proposem (i que el subconscient col·lectiu faci la resta):

Teníem entre mans la 1ª Fira del Disc i del Còmic de Llinars del Vallès, i amb el nom ja ens hi vàrem lluir: "Cançons i Vinyetes" (som la bomba). Un cop teníem el títol, volíem ambientar-la adequadament amb música. A qui portem? Mmmm, a veure... pensem per on comencem.
Si bé el disc de vinil es va inventar dècades abans, cap a l'any 1948 es comercialitzen els primers LP's a 33 1/3 RPM. Ben entrada la dècada dels cinquanta també apareixen els senzills de 45 RPM. Ambdues són les modalitats de discs de vinil més conegudes. Va bé. I què sonava principalment en aquests vinils de mitjans del segle passat? Rock'n'Roll, Doo Wop, Ryhthm & Blues, no? OK.
I sobre el còmic? Doncs sabem que són una sèrie de dibuixos que constitueixen un relat. Però aquesta definició ens pot dur fins molt segles enrere en la història de l'art. Centrem-nos; en les primeres dècades del segle XX la influència del creixent setè art i la literatura convergeixen en l'assentament de la historieta o còmic, el qual finalment trobarà el seu lloc, com el Rock'n'Roll, el Doo wop... Perfecte, ja quasi ho tenim això! Però espera, que encara podem esgotar més el tema. Quan viuen el còmic i el vinil un repunt en la seva història? Als '80, quan el còmic viu una segona joventut gràcies al manga japonès i el vinil torna a utilitzar-se gràcies al scratch, recurs molt utilitzat per els DJ's. D'acord, resumim: seria la hòstia que un grup dels '80 amb arrels dels '50 i els '60 vinguessin a actuar al "Cançons i Vinyetes", no?

Doncs com diu aquell: "blanco y en botella..." Portem a LOS CAROL..! Formació de rockabilly nascuda als anys vuitanta que segueixen en actiu i en millor forma que mai.
I, llavors, a les oficines de Quarentena es va produir com una mena d'alegria per la brillant idea que, malgrat tot, era, com dèiem al començar aquesta entrada, una associació evident.



Si heu llegit fins aquí, de regal la descarrega gratuïta del nou disc de Los Carol facilitada per ells mateixos. Cliqueu l'enllaç per accedir-hi! Los Carol - Aquellos momentos (2012)

Fins a la propera entrada o fins a la fira, us hi esprem!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada